Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επειδή δεν γνώριζα τι είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεπουλούν τα δίκτυα Η/Ε αδιαφορώντας για την ενεργειακή ασφάλεια
«Πυροτέχνημα» η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο
Κανένα όφελος από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ για την Εθνική Οικονομία


Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι «τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», κάποιοι αυτές τις δεσμεύσεις δεν τις «άκουσαν».

   Έτσι προχώρησαν στην πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 168 με την οποία αποφάσισαν ότι τα δίκτυα μεταφοράς μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα πρέπει να έχουν ιδιωτικοποιηθεί σε ποσοστό 66% με στρατηγικό επενδυτή.

   Κύριοι της κυβέρνησης τι σκεφτήκατε και πήρατε τέτοια απόφαση ;

ü  Μήπως σκεφτήκατε ότι ο ΑΔΜΗΕ θα έχει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και καλύτερη διαφάνεια με την ιδιωτικοποίηση από ότι με την δομή που έχει σήμερα ;

ü  Μήπως σκεφτήκατε ότι ο ΑΔΜΗΕ με την ιδιωτικοποίηση του θα έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα από την σημερινή του κατάσταση;

ü  Μήπως σκεφτήκατε ότι με την ιδιωτικοποίηση του θα έχουμε την άριστη, την βέλτιστη, την ευρηματική, την διαφανή, ενεργειακή πολιτική που θα δημιουργεί ανάπτυξη και θα διασυνδέσει με υποβρύχια καλώδια όλο τον νησιωτικό χώρο για να μην κινδυνεύουν με σβήσιμο ;

ü  Μήπως σκεφτήκατε ότι με το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ θα γεμίσετε «το πηγάδι του χρέους που δεν έχει πάτο» αφού το τίμημα εάν ξεπουληθεί ο ΑΔΜΗΕ θα είναι το αντίστοιχο των παγίων του (δηλαδή περίπου 1,6 δις €) και σας άνοιξε η όρεξη ;

ü  Μήπως σκεφτήκατε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα δημιουργήσει νέα φορολογικά έσοδα για το κράτος, καινούργιες θέσεις εργασίας για τους νέους, μείωση στους λογαριασμούς που πληρώνουν οι καταναλωτές;



   Αγαπητοί συνάδελφοι,

     Αυτό που θέλουν να πετύχουν με το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) είναι να παραδώσουν τα «κοινωνικά αγαθά» και «τα χρειώδη της Ζωής» ξεκινώντας πιλοτικά από τα δίκτυα μεταφοράς της ΔΕΗ και στη συνέχεια στα δίκτυα μέσης τάσης (ΔΕΔΔΗΕ) και τη ΔΕΗ, στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

   Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ιδιώτης επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με την συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου για να έχει περισσότερα κέρδη με ότι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο ενός BLACK-OUT.

   Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ιδιώτες θέλουν «καθαρό» τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για αυτό το λόγο μεταφέρουν τις υποχρεώσεις του με νομοθετικές ρυθμίσεις στον ΛΑΓΗΕ.

   Γνωρίζουν επίσης ότι ο ιδιώτης επενδυτής θέλει μικρότερο λειτουργικό – εργατικό κόστος με ότι σημαίνει αυτό για τους 1.500 εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ και την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

   Επειδή όμως εμάς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ως εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ δεν μας ρώτησαν τους απαντάμε :
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΞΙΩΝ & ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ
ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ – ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ –
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
===============================
 H ΔΕΗ έστειλε αυξημένους λογαριασμούς φωτιά

Γράφει η Ρούλα Τάκη
Αγαπητό Fimotro,
Την ώρα που όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή και τον Τσοχατζόπουλο τα ελληνικά νοικοκυριά έλαβαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ του μηνός Οκτωβρίου. Λοιπόν για το... τετράμηνο που πέρασε η τριμελής οικογένειά μου δαπάνησε σε ρεύμα 470 ευρώ. Ο λογαριασμός πληρωμής είναι 979 ευρώ. ΄Όταν το είδα άρχισα να ψάχνω να  δω πόση είναι η δόση για την ακίνητη περιουσία μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Όχι  η δόση ήταν 132 ευρώ, όμως υπήρχαν και κάτι χρεώσεις που με έκαναν έξαλλη και τις οποίες τις αναλύω για να τις δείτε.

1.       ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ    21,99

2.       ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ                            82,44

3.       ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ                              179,60

4.       ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΡΥΠΩΝ                             90,69

5.       ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ                                                        2,42    ΣΥΝΟΛΟ 377,14

Επειδή δεν γνώριζα τι είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας πήρα την ΔΕΗ τηλέφωνο για να μάθω. Λοιπόν είναι το μειωμένο ρεύμα των πολυτέκνων,  των νησιών και των υπαλλήλων της ΔΕΗ.  Δηλαδή με τα δικά μας λεφτά η ΔΕΗ κάνει κοινωνική πολιτική. Σε συνταξιούχους και μισθωτούς που τους έχουν κόψει τα μισά λεφτά. Σε ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν με 800 ευρώ τον μήνα λένε πληρώστε για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Μα και διακανονισμό να κάνω θέλω 4 μήνες για να ξεχρεώσω και μέχρι τότε θα έρθει ο επόμενος φουσκωμένος λογαριασμός. Συν  τα υπόλοιπα χαράτσια, καταντήσαμε νοικοκυραίοι άνθρωποι που δεν χρωστάγαμε ποτέ στην εφορία να μην μπορούμε να την πληρώσουμε γιατί πώς να πληρώσουμε όλα αυτά με 800 ευρώ τον μήνα. Και θεωρούμαστε και τυχεροί γιατί το δικό μας σπίτι έχει μόνον έναν άνεργο. (θυμάστε τον Γιωργάκη που έλεγε ότι θα εξασφαλίσει ότι κάθε σπίτι πρέπει να έχει έναν εργαζόμενο; )

Δεν άκουσα κανένα κανάλι να ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, λες και με νοιάζει εμένα η Χρυσή Αυγή ή ο Τσοχατζόπουλος. Εδώ δεν ξέρω πως θα βγει ο μήνας και αν θα έχει η οικογένειά μου να φάει ή αν θα έχω σπίτι αφού σε λίγο η εφορία θα μας τα ζητήσει για να πληρωθούν τα χρέη μας.

ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ SUCCESS STORY ΜΙΛΑΜΕ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ…….
====================================
http://kavalaoil.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3.html
=====================================
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου