Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Όχι» στην τροπολογία για τα φ/β fast track από 3 "γαλάζιους" βουλευτές



Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέσυραν τις υπογραφές τους από την τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά, την οποία είχαν καταθέσει, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για «Ρυθμίσεις θεμάτων ΑΠΕ», 22 συνολικά βουλευτές, οι δύο από το ΠΑΣΟΚ.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη.
Όπως αναφέρει ο κ. Λυκουρέντζος σε δήλωσή του προς την Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής «από ορισμένους κύκλους αποδίδεται διαφορετικό νόημα ως προς την σκοπιμότητα κατάθεσης της συγκεκριμένης τροπολογίας» και έτσι αποσύρει την υπογραφή του «διότι ουδεμία πρόθεση έχω να ταυτιστώ με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».
Αφορμή για την εξέλιξη αυτή αποτέλεσαν οι καταγγελίες της ΔΗΜΑΡ για «φωτογραφική τροπολογία», αλλά και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Κομισιόν αντιδρά επικαλούμενη παραβίαση του ανταγωνισμού στα φωτοβολταϊκά.
Σύμφωνα με την βουλευτική τροπολογία «δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων πώλησης με τιμή αναφοράς που αναγράφεται στον πίνακα τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, όπως ίσχυε κατά την ημερομηνία υπαγωγής τους στη Διαδικασία Στρατηγικών Επενδύσεων και αντιστοιχεί στην τιμή που ίσχυε κατά την ίδια ημερομηνία, εάν υλοποιήσουν εγκατάσταση ονομαστικής ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60 MW».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου