Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ ''ΚΟΚΚΙΝΟ'' Η ΕΥΡΩΠΗ...

Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα περιθώρια στις ΗΠΑ στενεύουν για να υπάρξει κάποια συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού, πριν την προθεσμία που λήγει αύριο...

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,42%, με τους αμυντικούς κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ωστόσο, να ξεχωρίζουν ανοδικά. Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολουθούν την τάση που κυριάρχησε στις ασιατικές αγορές, όπου οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής λόγω των εξελίξεων στην Ουάσινγκτον.
Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,42%, ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,70%, ο DAX κινείται 0,12% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,20%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,49%.
Οι ηγέτες της Γερουσίας θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και σήμερα το απόγευςμα, μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Βουληής των Αντιπροσώπων να διενεργήσει ψηφοφορία για την βραχυπρόθεσμη χρηματοδόρηση της κυβέρνησης.
Η συμφωνία της Γερουσίας, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, θα αφορά την παράταση της δανειακής ικανότητας της κυβέρνησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, και θα δώσει τέλος στο shutdown. Επίσης θα συμπεριλαμβάνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν μόλις 24 ώρες πριν την ημερομηνία όπου, όπως έχει ανακοινωθεί, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δεν θα μπορεί να δανειστεί πλέον και θα χρησιμοποιήσει ότι ταμειακό υπόλοιπο έχει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, ενώ χθες το βράδυ ο οίκος Fitch προειδοποίησε για το ενδεχόμενο υποβάθμισης των ΗΠΑ λόγω της καθυστέρησης στη λύση του πολιτικού αδιεξόδου.
Όπως τονίζει ο Κρις Σικλούνα, οικονομολόγος της Daiwa Capital, μόλις μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας, και μετά τις χθεσινές προσπάθειες της Βουλής των Αντιπροσώπων, το μπαλάκι είναι και πάλι στο γήπεδο της Γερουσίας.
Στο μέτωπο των μετοχών, η LVMH υποχωρεί 6,66% μετά την ανακοίνωση για επιβράδυνση των πωλήσεων γ΄τριμήνου, αιφνιδιάζοντας την αγορά που περίμενε αύξηση.
Οι μετοχές της Danone υποχωρουν 3,88% μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα στο γ’ τρίμηνο, λόγω της ανάκλησης χιλιάδων προϊόντων το καλοκαίρι από την αγορά της Ασίας.
Οι μετοχές της Hochschild Mining υποχωρούν 1,57% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου δέχτηκαν ισχυρό χτύπημα από την πτώση των τιμών των μετάλλων.
Οι μετοχές της Smiths News ενισχύονται 7,47%, με τά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων έτους, τα οποία έδειξαν 14% αύξηση στα προ φόρων κέρδη.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου