Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το σ.κ. δεν υποκύπτει σε εκφοβισμούς και απειλές


   Αθήνα 17/9/2013    

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!
Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με τον τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», και αφορούσε το Κοινοπρακτικό Σχήμα ΔΕΗ-DAMCO για την δημιουργία franchise καταστημάτων όπου ως γνωστό η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 49%.
Ενοχλήθηκε η Διοίκηση γιατί η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεσμευόμενη από τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη για τα κοινοπρακτικά σχήματα, από αυτή της Διοίκησης.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει το ιστορικό σωματείο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της Επιχείρησης, για το οποία «περί άλλων τυρβάζει», όπως:
             Το πρόσφατο black out της Σαντορίνης
             Τον έλεγχο των εργολάβων
             Το κλείσιμο των πρακτορείων πελατών
             Την κατολίσθηση της Μεγαλόπολης και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο
             Τα θανατηφόρα ατυχήματα
             Τα πρόστιμα της ΡΑΕ και τον αβανταδόρικο ρόλο που παίζει υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων
             Με τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ που θησαυρίζουν σε βάρος της ΔΕΗ
             Με τις κλοπές των υλικών και των μετασχηματιστών
Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα εκφοβισμό και απειλή, γιατί η διαδρομή του έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Είμαστε αταλάντευτοι για την προστασία της ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαριστούμε σε μία διοίκηση η οποία συχνά-πυκνά επισκέπτεται το γραφείο του Εισαγγελέα για την λειτουργία της.
Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να απομακρύνει το συντομότερο την Διοίκηση αυτή, η οποία δυστυχώς δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διασύρει την μεγαλύτερη επιχείρηση των εργαζομένων και του Ελληνικού Λαού.
Υ.Γ. Το εξώδικο γιατί συντάχτηκε από δικηγόρο εξωτερικό συνεργάτη της ΔΕΗ; Μήπως γιατί αρνήθηκαν οι συνάδελφοι δικηγόροι να εκτελέσουν μία τέτοια πράξη;
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου