Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 11.00—15.00


Παρά το ελάχιστο διάστημα για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΓΣΕΕ οφείλουμε και μπορούμε να ενημερωθεί και να συμμετάσχει κάθε εργαζόμενος στην στάση και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.



            Η κινητοποίηση αποφασίσθηκε ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα της ΑΔΕΔΥ που την ίδια ημέρα ξεκινά 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Αποφασίσθηκε επίσης ως απόδειξη της αντίθεσης των εργαζομένων στην πολιτική της φτωχοποίησής μας, των απολύσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

 

            Δεν έχουμε αυταπάτες, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στήριξε για πολλά χρόνια αυτές τις κυβερνήσεις και αυτές τις πολιτικές, είναι συνδημιουργός και ως εκ τούτου αναξιόπιστη στα μάτια και τα αυτιά κάθε εργαζόμενου. Οι όποιες κινητοποιήσεις εξαγγέλλει έχουν κάκιστη προετοιμασία και οδηγούν σε ελάχιστα αποτελέσματα και απογοητεύουν τους απεργούς.

 

            Το ίδιο συμβαίνει και στα συνδικάτα τα δικά μας στη ΔΕΗ και ιδιαίτερα στην ΓΕΝΟΠ. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (με όποια νέα ονομασία και αν εμφανίζονται) αφού πούλησε το 49% της ΔΕΗ εξυπηρετώντας τα σχέδια του ντόπιου και  ξένου κεφαλαίου, αφού κατακερμάτισε την ενιαία επιχείρηση σε πολλές μικρότερες τώρα δήθεν υπερασπίζετε μια πλήρως Δημόσια ΔΕΗ ! καμιά εμπιστοσύνη δεν τους έχουμε.




Η δήθεν αδυναμία του εργοδοτικού συνδικαλισμού να συγκροτήσει σε σώμα τα διοικητικά όργανα στην ΕΤΕ και την ΓΕΝΟΠ είναι ο νέος τρόπος τους για την εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής και την υπονόμευση της όποιας δυνατότητας υπάρχει για την ανατροπή της.

 

            Παλεύουμε για την επιτυχία της 4ωρης στάσης εργασίας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.  Παλεύουμε σφυρηλατώντας το αντίπαλο δέος μέσα στο κίνημα που είναι οι ταξικά και αγωνιστικά προσανατολισμένες δυνάμεις. Παλεύουμε υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του άνεργου. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια Παιδεία και υγεία. Παλεύουμε για εργαζόμενους χωρίς αφεντικά για ΔΕΗ κοινωνικοποιημένη με εργατικό έλεγχο.

 

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ -   Σεπτέμβρης 2013/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου