Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013


Τίτλοι τέλους για το Βοήθεια στο Σπίτι !



1.300.000  πολίτες απολαμβάνουν καθημερινά την φροντίδα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Το νούμερο αυτό ωστόσο, ούτε και η έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ξ.Κοντιάδη που καταδεικνύει το πρόγραμμα ως την αποτελεσματικότερη δομή κοινωνικής στήριξης αλλά ούτε και οι αριθμοί που έδωσε η ΚΕΔΕ πως μέσα από το πρόγραμμα επιτυγχάνεται τεράστια εξοικονόμηση πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν κατόρθωσαν να πείσουν την κυβέρνηση για την διατήρηση της δομής. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» ρίχνει τίτλους τέλους στις 31 Μαρτίου, ημέρα που η κυβέρνηση καταργεί τα προγράμματα κοινωνικών δομών στους δήμους.
Οι αντιδράσεις καταγράφονται ήδη και είναι έντονες.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης Αργολίδας αναφέρει:
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί οι ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες(1.300.000) εξυπηρετούμενοι ανήμποροι συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, να γίνουν ξαφνικά σαράντα οκτώ χιλιάδες(48.000). Τα κριτήρια ένταξης στο ΙΚΑ των ανήμπορων συμπολιτών μας, όπως προβλέπονται από τον Νόμο είναι απαράδεκτα !
ΛΕΜΕ ΟΧΙ  στο ξεπούλημα της Πρόνοιας. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, πρωτίστως αποτελεί ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Δε μπορεί  εξασφαλισμένα χρήματα με νόμο που καλύπτουν την λειτουργία όλων των Δημοτικών δομών, να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα των ίσων ευκαιριών.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ανεργία περίπου πέντε χιλιάδων(5.000) εργαζομένων των «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» κλπ., οι οποίοι είναι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και εργάζονται επί δέκα συνεχή έτη, κάνοντας κατάθεση ψυχής δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες (απλήρωτοι επί μήνες, καλύπτοντας κενά  σε άλλους τομείς των Δήμων, ασκώντας αλλότρια καθήκοντα κλπ.)

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχεδιασμό της Πολιτείας για δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δε μπορεί οι  συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν η εγγύηση της πολιτείας απέναντι στον ανήμπορο άνθρωπο, βασιζόμενες σε λογιστικά πρότυπα για παροχές κοινωνικής φροντίδας!
Στην άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής , με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του προγράμματος για την κατ’ οίκον φροντίδα των συνταξιούχων που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητάμε να παραστούν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος,ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γ. Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Δ. Κουμπούρης και εκπρόσωποι  της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΩΝ._

Από το ArcadiaPortal


Πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2013/02/blog-post_8184.html#ixzz2KmzNsVRE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου