Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

''ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ''...
Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται αυτή τη στιγμή μια ολομέτωπη επίθεση καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας...
σε εκδήλωση – δημόσια συζήτηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειές του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία».
«Το αν θα αντέξει και θα σταθεί όρθιο, είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας - δασκάλων, φοιτητών και εργαζομένων – αλλά και υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, καθώς αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπόθεση της διαθεσιμότητας είναι μια εξέλιξη εξοργιστική από κάθε άποψη.
Πρώτον, επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι εξωθούνται από την μια μέρα στην άλλη στην εργασιακή ανασφάλεια. Δεύτερον γιατί η «μαζική αυτή σφαγή» δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης ή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τρίτον, γιατί αντικειμενικά οδηγεί τα πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας.
Επίσης ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως δρομολογείται πλέον ανοιχτά η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τις μεταπτυχιακές σπουδές. «Έρχεται η Παιδεία ως κερδοφόρος αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πτυχίων», σχολίασε.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η πολιτική των Μνημονίων βρίσκεται πια σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο αφού τα προγράμματα και τα μέτρα είναι εδώ μόνο για να αποτυγχάνουν και να καταστρέφουν χωρίς να δίνουν τέλος ούτε στο δημοσιονομικό πρόβλημα, ούτε στο πρόβλημα της ανάπτυξης, ούτε στο πρόβλημα του χρέους.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου