Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πως η Νέα Δημοκρατία μέσω των διασπαστών της βοήθησε την εκλογή Φωτόπουλου!



Αγριεύει η κόντρα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην επίσημη ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ που ηγείται ο Αντώνης Καρράς, την διασπαστική ΔΑΚΕ του Κ. Κατσαρού, του Γραμματέα της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη αλλά και της κεντρικής ΔΑΚΕ του Νίκου Κιουτσούκη. Οι δηλώσεις δίνουν και παίρνουν, οι επιθέσεις ανάμεσα τους είναι σκληρές και στο μέλλον αναμένουμε να δούμε νέα επεισόδια της διαμάχης εκτός εάν…
Αλλά να βάλουμε πρώτα τα πράματα σε μία σειρά.
Στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στο 35ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το κόμμα της  Νέας Δημοκρατίας θέλοντας να τιμωρήσει την ΔΑΚΕ για την αντιμνημονιακή της θέση στήριξε  εξαρχής και ανοικτά το διασπαστικό ψηφοδέλτιο του κ. Κατσαρού για αυτό άλλωστε και ονομάστηκε, η εν λόγω παράταξη και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ώστε να τονιστεί ότι υπάρχει αποδοχή και καθοδήγηση από τον κομματικό της φορέα. 
Έπειτα όμως η Ν.Δ. διαπιστώνοντας την μεγάλη γκάφα που έκανε στηρίζοντας το συγκεκριμένο διασπαστικό ψηφοδέλτιο και χαρίζοντας τη νίκη στη ΠΑΣΚΕ, προσπάθησε μέσω των παλιών δεξιών συνδικαλιστών όπως του Φ. Ταυρή και του Α. Μπιρμπίλη να ενώσει την τελευταία στιγμή τις δύο γαλάζιες παρατάξεις και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη  Προεδρία της ΓΕΝΟΠ. Μάταια όμως αφού η επιθετική στάση του Κ. Κατσαρού από τη μία τορπίλιζε τις όποιες προθέσεις υπήρχαν για συνεργασία αλλά και η επιμονή του να κατέλθει με διασπαστικό ψηφοδέλτιο είχε εξοργίσει πάρα πολύ τους υποψήφιους της επίσημης γαλάζιας παράταξης. Αφενός γιατί ο ίδιος ο Κ. Κατσαρός(τότε ήταν ακόμα στη ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ) αλλά και οι στενοί του συνεργάτες είχαν ψηφίσει το σπάσιμο της ΔΕΗ σε θυγατρικές παρά την αντίθετη απόφαση που είχε πάρει η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ και την οποία καταψήφισε στο προτελεύταιο συνέδριο  ενώ ο ίδιος συνυπέγραψε τη νέα προβληματική ΕΣΣΕ (κάτι που δυστυχώς το έπραξε μαζί με την ΠΑΣΚΕ) παρά τις ενστάσεις, τις καταψηφίσεις  και τις διαφωνίες που εκδηλώθηκαν από πολλούς συναγωνιστές του στη ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ. 
Επίσης ένα άλλο σημαντικό σημείο που τον κατηγορούν τα στελέχη της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ είναι ότι δεν έβαλε κανέναν συνδικαλιστικό πλαίσιο δράσης  στις ενέργειες του Ν. Φωτόπουλου μιας και οι περισσότερες αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και χωρίς στόχο.
Στη συνέχεια και μετά του τέλους του Συνεδρίου η ΔΑΚΕ/ ΓΕΝΟΠ με επικεφαλής τον Αντώνη Καρρά, έστειλε τελεσίγραφο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με τον Πρόεδρο των  διασπαστών Κ. Κατσαρό δεν πρόκειται να συνεργαστεί για τη συγκρότηση Προεδρείου. Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να εκνευρίσει εκ νέου  την Συγγρού που αμήχανη παρακολουθούσε τα γεγονότα  μιας και τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. ήθελαν να διορθώσουν την αρχική τους γκάφα και προσπάθησαν πάλι να βρουν λύση για την ενοποίηση των δύο παρατάξεων πριν ορισθεί καινούργιο Προεδρείο στη ΓΕΝΟΠ. Όμως παρά τις πιέσεις που άσκησαν, η αποτυχία ήταν διπλή διότι ο Κ. Κατσαρός με τις ευλογίες της ΠΑΣΚΕ του Ν. Φωτόπουλου κατόρθωσε να γίνει Ταμίας στο νέο Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και παράλληλα ο διασπαστής Κ. Κατσαρός με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του, να ψηφίσει και να χαρίσει την Προεδρία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ στο Νίκο Φωτόπουλο!
Μέχρι τώρα η θέση του Γεν Γραμματέα στη ΓΕΝΟΠ παραμένει κενή αφού η ΔΑΚΕ/ ΓΕΝΟΠ αποχώρησε από την διαδικασία οπότε  τα εσωτερικά προβλήματα παραμένουν σοβαρά στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και οι μεθοδεύσεις που συνέβησαν για την εκλογή Προεδρείου δημιουργούν πολλαπλό προβληματισμό αλλά και θεσμική δυσλειτουργία.
Συμπερασματικά τα συνδικαλιστικά της κεντρικής ΔΑΚΕ του Ν. Κιουτσούκη, μας εκμυστηρεύθηκαν (το λένε άλλωστε και στις δημόσιες απαντήσεις-ανακοινώσεις  που έδωσαν στον Μ. Κεφαλογιάννη)  ότι ορισμένα κομματικά στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στηρίζοντας το διασπαστικό ψηφοδέλτιο προσπάθησαν να παρέμβουν και να μειώσουν την αντιμνημονιακή δυναμική της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ, με αποτέλεσμα να πετύχουν ακριβώς το αντίθετο και να ξαναβγάλουν πρώτη δύναμη την ΠΑΣΚΕ του Φωτόπουλου δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ηγηθεί ξανά στην Ομοσπονδία και να ορίζει εκείνος τους κανόνες του συνδικαλιστικού παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου