Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δριμύ κατηγορώ για τον Γεν. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

 Γράφει ο συνάδελφος Βασίλης Δημητρόπουλος



Συνάδελφε Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Ο Λαός μας λέει μια σοφή παροιμία την οποία και πρέπει να σου πω «Χόρτασ’ η ψείρα και βγήκε στον γιακά…». Κάπως έτσι λοιπόν μπορώ να χαρακτηρίσω την ανόητη κουραστική όπως ο λόγος σου όλο το διάστημα λειτουργίας σου από την θέση του γραμματέα ως φερέφωνο του Φωτόπουλου και κυρίως αναληθή.
Μέσα από αυτή την επιστολή θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω την περίεργη δράση σου και τις φαιδρές εμμονές σου, σε αρκετά από τα ζητήματα τα οποία παραθέτεις στην επιστολή σου.
- Συνάδελφε Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ αν θυμάμαι καλά τρεις φορές σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες έχεις κατέλθει με διασπαστικό ψηφοδέλτιο ενάντια στη ΔΑΚΕ, τηρώντας πιστά τη λαϊκή ρήση «παλιά αμαρτία, καινούργια ντροπή».
- Συνάδελφε Γραμματέα ήσουν πάντα «πρόθυμος» και υποταγμένος, για αυτό άλλωστε σήκωνες το χεράκι σου και ψήφισες στο προηγούμενο Συνέδριο την διάλυση της ΔΕΗ και την ΔΙΑΣΠΑΣΗ της, σε ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ, ακολουθώντας τις προσταγές των «κολλητών σου» από τις αντίπαλες παρατάξεις αλλά και υπακούοντας τους σημερινούς αποτυχημένους διοικούντες της ΔΕΗ, με μόνο μέλημα την καρεκλίτσα και το «βόλεμα» σου.
- Συνάδελφε Γραμματέα, αν είναι αλήθεια όπως λες ότι, τελευταία στιγμή άλλαξε η απόφαση της ΔΑΚΕ, ως μέλος αυτής εσύ ποια θέση έπρεπε να κρατήσεις.
Της πλειοψηφίας της παράταξης σου; (έστω κι αν αυτήν άλλαξε εκείνη την στιγμή, όπως εσύ ισχυρίζεσαι) ή την θέση των άλλων παρατάξεων;
Αλήθεια τι σόι αντίθετος ήσουν τον Μάρτιο για την υπογραφή της ΕΣΣΕ και μετά πήγες την ψήφισες και την υπέγραψες  πανηγυρίζοντας την ως κατόρθωμα εκ των υστέρων !!! Είναι υπεύθυνη στάση η πράξη σου αυτή; Μάλλον στην περίπτωση αυτή ίσχυσε το «Ας πηδάμε κι ας γελάμε για να λεν πως δεν πεινάμε».
- Συνάδελφε Γραμματέα, πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκες έναν μαζικό χώρο να ενημερώσεις τους εργαζόμενους (ακόμη σε περιμένουν στο Βορά οι συνάδελφοι). Αλήθεια στο «αφού πληρώνουν όλοι οι Έλληνες δεν γίνετε να μην πληρώσουμε κι εμείς» στις πρώτες περικοπές τι αντέταξες, για να μην έλθουν κι οι επόμενες; Τίποτα, ακολούθησες με μνημονιακή διάθεση τις διαταγές της τρόικας για την διάσπαση της Επιχείρησης, των περικοπών των μισθών, «εφ΄εξής» την διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα, το «ξεπούλημα» των συνάδελφων του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Σε πληροφορώ γιατί με αυτά που διάβασα στην επιστολή σου ή δεν έχεις χαμπάρι ότι επί θητεία σου, η ΔΕΗ είναι στο κόκκινο και με σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και εσύ αντί να πολεμάς τη διοίκηση Ζερβού συνεχίζεις να την στηρίζεις (δηλαδή την πολιτική Παπακωνσταντίνου – Μπιρμπίλη) που έχουν φέρει την Επιχείρηση στο χειρότερο σημείο της ιστορία της ή μας δουλεύεις όλους κανονικά.
- Συνάδελφε Γραμματέα, είσαι τελικά τόσο αφοσιωμένος συνδικαλιστής που πρόδωσες μέχρι και τον σύλλογο των ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ (που διετέλεσες Πρόεδρος) αφού άλλαξες εργασιακή κατηγορία και ειδικότητα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσεις μικροσυμφέροντα και μωροφιλοδοξίες.
- Συνάδελφε Γραμματέα παρότι στηρίχτηκες από τη ΔΑΚΕ, δεν παρακολουθείς, ούτε τις ανακοινώσεις, ούτε τα δελτία τύπου της Παράταξης, σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες) δείχνοντας αδιαφορία και ανευθυνότητα σε κρίσιμα εργασιακά θέματα.
- Συνάδελφε Γραμματέα, πως τολμάς να εκστομίζεις την λέξη ανανέωση, όταν ΕΣΥ έχεις θεμελιώσει ήδη συνταξιοδοτικό δικαίωμα. «Γλυκάθηκε η γριά στο μέλι, θα το φάει το καρβέλι»
Κώστα πρόσεχε γιατί μήπως οι «πατερούληδες» συνταξιούχοι συνδικαλιστές σε οδηγούν σε δρόμους εξευτελισμού.
- Συνάδελφε Γραμματέα μπορώ να σου θυμίσω ακόμη ότι με την στάση σου και την ψήφο σου βοήθησες να ταφούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών με το περίφημο «εφεξής» και παράλληλα παραπλανούσες τους εργαζομένους με ανεύθυνα sms. Ειδικά για τους συναδέλφους του ασφαλιστικού συνεχίζεις να τους παραπλανείς με δήθεν πετυχημένες υπουργικές συναντήσεις με αποτέλεσμα να εκτίθεσαι και να μην μπορείς να διορθώσεις τα τραγικά λάθη σου.
-Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο φίλε Γραμματέα. Πως γίνεται η παράταξη να ήταν νόμιμη και καταστατική όταν συγκλήθηκε για να σε κάνει γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ και σήμερα η ίδια παράταξη να θεωρείται ευκαιριακή και να μη έχουν τηρηθεί οι καταστατικές διαδικασίες για την εκλογή του γραμματέα της ΔΑΚΕ και επικεφαλή αυτής.
Κατά καταστατικό της ΔΑΚΕ, εγγυητής των διαδικασιών είναι ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ/ΓΣΕΕ. Ευκαιριακός και παράνομος είναι ο σημερινός Πρόεδρος Ν. Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ ΙΤ, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη αυτής;
Συνάδελφε Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ, φίλε Κώστα Κατσαρέ. Το συνέδριο που επεδίωξες να γίνει πραγματοποιείτε σε μία περίοδο που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι βάλλονται με σκληρό και άδικο τρόπο. Την ημέρα κατά την οποία θα αποζητάς από τους συνέδρους την ψήφο τους, θα ψηφίζονται τα πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Αντί λοιπόν να είσαι, να είμαστε στους δρόμους θα ασχολούμαστε με την καρέκλα σου…
Σε χαιρετώ και σου εύχομαι κάθε επιτυχία με άλλη μια παροιμία του σοφού λαού μας                     «Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου