Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

''Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΘΡΟΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ'''...

...ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ...
Αβάσιμη χαρακτήρισε ο κ. Θανάσης Παφίλης την άποψη της κυβέρνησης, που εξέφρασε η κυρία Σοφία Βούλτεψη, αλλά και άλλων κύκλων, σύμφωνα με την οποία η πρόταση του ΚΚΕ για δημοψήφισμα δεν μπορεί...
να προσμετρηθεί με τις υπόλοιπες που θα καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα ζητήσει δημοψήφισμα και για την ακύρωση του νομοσχεδίου για την πώληση της ΔΕΗ, όπως και για το συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την ενέργεια.

Υποστήριξε, δε, πως «κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να κάνει τη δική του πρόταση και το ΚΚΕ το κάνει για ακύρωση του συνολικού πλαισίου και του νόμου για τη "μικρή" ΔΕΗ».

Συλλαλητήριο στην Άρτα για την ιδιωτικοποίηση των υδροηλεκτρικών Πουρνάρι Ι και ΙΙ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Άρτας με κεντρικό σύνθημα «ο Άραχθος δεν πωλείται. Είναι η ζωή μας», αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ τα οποία «ανήκουν» στην επονομαζόμενη «μικρή ΔΕΗ».
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από τις 10:00 π.μ έως και τη λήξη του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα ..
παραμείνουν κλειστές.
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10:30 από το Δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου αναγνώστηκαν ψηφίσματα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, φορείς , εργαζόμενοι στα φράγματα, πολίτες, ενώ στην κεφαλή της πορείας είναι τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνας, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης ,ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πουρνάρι.
Ωστόσο, την απόφαση να μην μεταβιβαστούν στη «μικρή ΔΕΗ» τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου Ι και ΙΙ, επαναβεβαίωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Εισηγητής, εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «για την Περιφέρεια Ηπείρου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, αποτελεί θέμα που αφορά ζωτικά ζητήματα για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή». Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι Αρτινοί παραμένουν στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Syllalhthrio-kata-ths-pwlhshs-ths-mikrhs-DEH-sthn-Arta