Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Τρισήμιση χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι της χώρας μας όπως και
όλοι οι πολίτες δοκιμάζονται και χειμάζονται από τη ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ πολιτική λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης η οποία παράγεται από την εφαρμογή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.
Τρεις κυβερνήσεις, Τρία χρόνια, ίδια πολιτική…


Τα μνημόνια δεν αποτελούν ιδεολογική πλατφόρμα, όπως άλλωστε ούτε τα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑ…
Αποτελούν “λογιστικές συνθήκες” και όπως αποδεικνύεται παράγουν τραγικά αποτελέσματα για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και κυρίως για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Η ύφεση ξεπέρασε το 25%, η ανεργία το 27%, η φτώχεια το 31% το 2011, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η αβεβαιότητα πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων όσων έχουμε ακόμη εργασία.

Οι δανειστές σφίγγουν συνεχώς την θηλιά γύρω από το λαιμό μας γιατί δεν βρέθηκε κανείς πολιτικός να τους πει ΟΧΙ στις παράλογες απαιτήσεις τους και στους νοσηρούς σχεδιασμούς τους, που εκπονούνται από τους συνήθεις ύποπτους ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ και ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ οι οποίοι βλέπουν ως ΑΡΙΘΜΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, την Ελλάδα ως ΧΩΡΟ και τους Έλληνες ως ΠΛΗΘΥΣΜΟ.

Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας οφείλουν να προχωρήσουν σε μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, καθιστώντας ΣΑΦΕΣ στους “ΕΤΑΙΡΟΥΣ και ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ” ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι ΧΩΡΟΣ αλλά ΧΩΡΑ.

Οι ΈΛΛΗΝΕΣ δεν είναι πληθυσμός αλλά ΛΑΟΣ!!!
Είμαστε ΕΘΝΟΣ – ΚΡΑΤΟΣ και όχι ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ.
Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα 3,5 χρόνια τώρα δίνουν τη μάχη απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε με πολυεπίπεδους αγώνες.
Η αλήθεια είναι ότι από τις μάχες που δώσαμε δεν καταγράψαμε νίκες.

Είναι όμως αλήθεια ότι η κάθε παράταξη έδινε την μάχη για δικούς της λόγους!!! Και αυτό είναι λάθος.


Δυστυχώς ούτε τώρα καταφέραμε να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν…


Στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η ΔΑΚΕ κατέθεσε για μια ακόμη φορά μια ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ πρόταση με δράσεις και ενέργειες, ώστε να στείλουμε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ μήνυμα προς την κυβέρνηση, η οποία κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού στον οποίο περιλαμβάνονται παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων περί του αντιθέτου ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 4,6 δις €!!!

Η πρότασή μας μετά και την αξιολόγηση από την Ε.Ε. των προτάσεων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών είναι η εξής:

Α) Σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ προκήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 6 Νοεμβρίου.

Β) Σύγκληση του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ μαζί με το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ώστε να ενισχύσουμε με το λόγο μας τις προτάσεις της συνομοσπονδίας και να μεταφερθεί αγωνιστικό κλίμα σε όλη τη χώρα.


Γ) Προγραμματισμός και υλοποίηση Περιφερειακών συσκέψεων με τις οργανώσεις μας και περιοδείες στελεχών στους εργασιακούς χώρους.


Δ) Αμέσως μετά την 24ωρη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης και σχεδιασμός για την περαιτέρω δράση μας με στόχο την απόσυρση των μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.


Εκτιμούμε ότι η πρότασή μας μπορεί να συσπειρώσει το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων στη χώρα μας και η απεργία να έχει την μαζικότητα που απαιτείται για να σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Επιτέλους ας προτάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τη ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ας σταματήσουμε να ενισχύουμε το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ της κυβέρνησης με τις κομματικές παρωπίδες, το καπέλωμα των αγώνων και την υπονόμευσή τους.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ” ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

20131015-002101.jpg
Από το http://olympia.gr/

Είναι 2007, η χρονιά που καταστράφηκε από πυρκαγιές η Πελοπόννησος και έχει φουντώσει η ιστορία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και παράλληλα το εκδοτικό κατεστημένο επιτίθεται σκληρά στην κυβέρνηση Καραμανλή ενώ ο ΓΑΠ πραγματοποιεί αλλεπάλληλες επισκέψεις σε διάφορες ΔΕΚΟ για να τονώσει το σοσιαλιστικό αντιπολιτευτικό συνδικαλιστικό αίσθημα με ναυαρχίδα εκείνη της ΔΕΗ που την επισκέπτεται τρεις φορές στον ίδιο χρόνο!!! Μάλιστα υπόσχεται μπροστά στις κάμερες ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη και χαρακτήριζε τις αυξήσεις των τιμολογίων απαράδεκτες.
Ξέρετε τι έκανε ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ και υπηρέτης της τρόικας, μόλις έγινε κυβέρνηση το 2009. Ψήφισε η κυβέρνησή του (μαζί
βέβαια με την ΝΔ του Σαμαρά) την διάσπαση της ΔΕΗ, δημιουργώντας δύο θυγατρικές την Μεταφοράς και τη Διανομής (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) ώστε να κομματιστεί πιο εύκολα, η άλλοτε πιο κερδοφόρα ελληνική Επιχείρηση και να δοθούν εργοστάσια, ορυχεία και πρακτορεία μέσω ευρωπαϊκών επιδοτήσεων σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ για δημόσια περιουσία και τους χαρίζει η κυβέρνηση τη ΔΕΗ έτοιμη και με μηδενικό κόστος για τις τσέπες τους. Χαρακτηριστικό είναι το ξεπούλημα που ετοιμάζουν στον ΑΔΜΗΕ σε λίγες μόνο μέρες…
Επίσης η κυβέρνηση του ΓΑΠ έκανε αλλεπάλληλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό με συνέπεια, εκεί που το ρεύμα ήταν το πιο φθηνό στην Ευρώπη να εξελιχθεί μαζί με το χαράτσι του Βενιζέλου στη μεγαλύτερη θηλιά για τον ταλαίπωρο έλληνα καταναλωτή. Φυσικά όλα αυτά συνέβησαν με την ανοχή και την ψήφο στα Συνέδρια των «πράσινων» μεταλλαγμένων συνδικαλιστών οι οποίοι προδομένοι από τον «τουρίστα» ΓΑΠ και παλαιότερα από τον εκσυγχρονιστή Σημίτη και τον λέβέντη Άκη, να αναζητούν τώρα απεγνωσμένα μία θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κάποιοι άλλοι από τους αμετανόητους πασόκους συνδικαλιστές που δεν αντέχουν τον αριστερισμό του Λαφαζάνη προσπαθούν να κολλήσουν στον Κουβέλη, στο Λοβέρδο, σε διάφορες κινήσεις ή ομάδες με σκοπό να αναστήσουνε τον σοσιαλισμό ενώ κάποιοι άλλοι ονειρεύονται επιστροφή του ΓΑΠ μέσω του αδερφού του και της παρέας του διότι ο τελευταίος διαθέτει επιχειρηματικό μυαλό και καλές «εξωτερικές» γνωριμίες!!!
''ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ''...
Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται αυτή τη στιγμή μια ολομέτωπη επίθεση καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας...
σε εκδήλωση – δημόσια συζήτηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειές του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία».
«Το αν θα αντέξει και θα σταθεί όρθιο, είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας - δασκάλων, φοιτητών και εργαζομένων – αλλά και υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, καθώς αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπόθεση της διαθεσιμότητας είναι μια εξέλιξη εξοργιστική από κάθε άποψη.
Πρώτον, επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι εξωθούνται από την μια μέρα στην άλλη στην εργασιακή ανασφάλεια. Δεύτερον γιατί η «μαζική αυτή σφαγή» δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης ή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τρίτον, γιατί αντικειμενικά οδηγεί τα πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας.
Επίσης ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως δρομολογείται πλέον ανοιχτά η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τις μεταπτυχιακές σπουδές. «Έρχεται η Παιδεία ως κερδοφόρος αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πτυχίων», σχολίασε.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η πολιτική των Μνημονίων βρίσκεται πια σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο αφού τα προγράμματα και τα μέτρα είναι εδώ μόνο για να αποτυγχάνουν και να καταστρέφουν χωρίς να δίνουν τέλος ούτε στο δημοσιονομικό πρόβλημα, ούτε στο πρόβλημα της ανάπτυξης, ούτε στο πρόβλημα του χρέους.
Πηγή : naftemporiki.gr