Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Αυταρχισμός και ο παραλογισμός σ’ όλο του το μεγαλείο…

Ο Αυταρχισμός και ο παραλογισμός σ’ όλο του το μεγαλείο…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ  Σαράντου

Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου 
Ορυχείων - Σταθμών  (Σ.Ο.Σ.) ΔΕΗ
  Μεγαλόπολης


Ο Διευθυντής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β εφαρμόζει πρακτικές της χουντικής επταετίας και έχει ξεπεράσει κατά πολύ και αυτή ακόμη την αλήστου μνήμης εποχή της περιόδου 91 - 93 που με το τότε «αφεντικό» επίσης εφάρμοζε ανάλογες πρακτικές.
Το μεσημέρι της 11 Ιουνίου κατά την λήξη του πρωινού ωραρίου, κατόπιν  εντολής της Διεύθυνσης, η φύλακας της Κεντρικής Πύλης μετέβει μπροστά στο Χημείο (εντός της Μονάδας) και αφού κατέβασε συγκεκριμένο συνάδελφο από το λεωφορείο έλεγξε το σάκου του - με την παρουσία του Διευθυντή - στην θέα των συναδέλφων, χωρίς καμία αιτιολόγηση της συγκεκριμένης πράξης και τήρησης κάθε ενδεδειγμένης νόμιμης ενέργειας
Η παραπάνω ενέργεια αν δεν ήταν ευθεία υπονόμευση των ατομικών ελευθεριών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, θα αποτελούσε μια γραφική απόφαση της Διεύθυνσης του ΑΗΣ Μ - Β, την οποία και καταγγέλουμε.
Το συνδ. κίνημα αντιστέκεται αποκρούοντας κάθε πιθανότητα τρομοκράτησης και  στηρίζοντας με κάθε τρόπο την αποκατάσταση του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΑΥΤΕΚΩ

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΑΥΤΕΚΩ


Πιο συγκεκριμένα, το ελεγκτικό συνέδριο το οποίο ελέγχει και εγκρίνει τις δαπάνες του δημοσίου, στην προκειμένη περίπτωση το ΤΑΥΤΕΚΩ, μετά από ερωτήματα και αμφιβολίες της επιτρόπου για το χρηματικό ένταλμα του Ιανουαρίου 2012, εξέδωσε σε συνεδρίαση του παρατηρήσεις, όπου για τους αποσπασμένους από τη ΔΕΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ δεν δύναται να καταβάλλονται ¨αμοιβές υπέρμετρες¨ από τις αναλογούσες στον αντίστοιχο εργαζόμενο ο οποίος εργάζεται σε Ν.Π.Δ.Δ. μετά τον Ν.4024/2011, με αποτέλεσμα να μην εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής.

Μετά από το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα ότι παρά τις δεσμεύσεις των Νόμων, αλλά και των συλλογικών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει, το ελεγκτικό όργανο έλαβε απόφαση καθαρά δημοσιονομική και πολιτική. Γιατί άραγε;
Πέραν όλων των άλλων η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, βρέθηκε στους χώρους δουλειάς καθησυχάζοντας τους συναδέλφους, ώστε να μην προκληθεί πανικός που θα οδηγεί σε ενέργειες αποσπασματικές και μεμονωμένες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό.

Έτσι, λοιπόν, με συντονιστή την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η εξής στρατηγική:
-     Σε συνεργασία των Νομικών Συμβούλων ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΤΑΥΤΕΚΩ να γίνει άμεσα ΑΙΤΗΣΗ Ανάκλησης, κατά της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου.
-     Να πάρει απόφαση το ΤΑΥΤΕΚΩ, προκειμένου οι συνάδελφοι να πληρωθούν αυτό τον μήνα.  Όπως πληροφορηθήκαμε σε συνεδρίαση του χθες το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, πήρε ομόφωνη απόφαση.
-     Να γίνει παρέμβαση από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στους αρμόδιους φορείς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ - ΔΕΗ.
-     Να πάρει θέση η ΔΕΗ για το ζήτημα, αφού οι συνάδελφοι είναι αποσπασμένοι από την ΔΕΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ.-     Να προβούμε σε κάθε μορφή δράσης, προκειμένου να αναδείξουμε το όλο ζήτημα.

 Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους του ΤΑΥΤΕΚΩ, αλλά όλους εμάς και ως ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, υπάρχει η δέσμευση να είμαστε δίπλα τους μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.
 
 ΑΠΟ ΕΔΟΠ ΔΕΗ
 
 

DeiNews: Νέα εφεδρεία τριών ταχυτήτων αντί απολύσεων στο Δη...

DeiNews: Νέα εφεδρεία τριών ταχυτήτων αντί απολύσεων στο Δη...: tvxs.gr ...